Saturday, November 13, 2010

cashier 7 eleven yg menduga kesabaran



..yeah..
cerita ni agak 2 minggu yg lepas cuma terlupa nk share je..
baru skang nih giha teringat nk share. hahaha

okeh. masa giha jadi crew utk gig dekat 1Cafe aritu, Mamat ade bg satu bilik dekat Tune Hotel utk rehat2 sementara nk tunggu sampai mlm. ( sebab gig tu ada 2 dlm 1 hari, sesi petang dan malam)

so giha & arda pun pegi la check in kat Tune Hotel dan terus ke 7 eleven(berada dlm hotel) nk beli coklat n gula2.masa giha kat dlm 7e tu, chasier takde. rupanye g isap rokok kat luar. lama gak tunggu dia masuk. pastu masa giha pilih2 nk beli gula2, cashier tu gayut plak dlm hp ngan sape ntah. siap gosip2 lagi. pastu muka nk mekap2.
chasier ni agak mcm "Adik-Adik" sket.

Pastu dia nk scan barang2 yg giha beli, tangan sebelah pegang HP, sebelah pegang barang nk scan. sikit pun tak pandang customer! kuang ajar nye budak!.
pastu lepas scan, dia amik plastik plak nk masukkan barang2.
MASIH lagi tangah pegang HP dengan muka pondan tengah mengumpat!

Haiiihh masa tu tahap kepanasan dah mendadak didalam jiwa inih!
sape tak kenal giha yg "cantik" dengan budi bahasanye! hahaha
pastu giha sound la mamat so call pondan itu sambil tarik plastik kat tangan dia dan masukkan barang2 yg dibeli ke dlm plastik sendri "heii!! ko ni nk buat kerje ke nk begayut?? tak boleh ke letak dlu hp pastu buat kerje ?? aku komplen pasal ko kang!!"

ape jawapan dia?? jeng! jeng!!

"takpe la kak! kalau akak nk komplen pun. bukan ada cctv rakam pun! hehe" becakap ala2 pondan nyanyok!!sambil mata menjeling ala-ala juling.
masa tu hp masih kat telinga lagi.

Ape perasaan korang time tu? haihh gua kalau tak pasal si Arda tu, gua dah lanyak dah pondan tuh!a very rude! lagi pun gua penat time tu. memang tak sempat nk buat aduan pasal dia.

Giha anggap dia masih budak2 je laa. budak2 lepas SPM keje 7e. pastu baru2 nk naik. Baru2 nk jinak dlm dunia pondan!



*cerita nk masih lg tak dpt mengekspresi kan perasaan giha. haha. geram gile kalau igtkan muka pondan dia tu! Bebulu je gua!

3 comments:

Triple C said...

report je kat company 7e tu..
http://www.7eleven.com.my/html/enquiry_form.aspx?ID=9&PID=29
cpat wat aduan..

giha lalala said...

aku mls nk type la. kalau aku bg link blog aku je bole? huahuahua

Lulu caldina said...

pernah terkena..tapi tak dasyat macam ni..huh *emo..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...