Thursday, August 18, 2011

Lepak - Lepak2 Kenduri Kawen Mawar


Salam Ramadhan all..
Hahaha agak over skit.. orang tu kawen bulan 3, bulan 8 ni baru nk post citer psal dia.
hahahahha.. silap2 dah berbadan dua dah pengantin nih. hahahaha.
I jadi pengapit youuu.. hahaha


Haaa.. Ni lah dia pengantin tu. Si Mawar and Reidy.


Arda. kita berdua je blom naik pelamin lg nih.. atleast aku dpt gak merasa jadi pengapit. haha

Kami testing Power. haha

Kawan2 kolej pun ada.. Lyn senget n the gang, illa and arda :)

p/s: tunggu huda 3 jam bersiap okeh!!

Hello August.

Hehehe. bile lah ada masa nk update nih. ermm. :(

Salam Ramadhan all :)

Friday, June 17, 2011

Lepak-Lepak bersama kawan2 gonjeng di Sunway Piramid!


Salam U alls!!
hehehe gilerrrrr lama tak buat entry baru. hahahha
salahkan MALAS. dia ckp jangan buat. hehhe

Skang bulan JUNE.
hahaha kita start semula dengan cerita bulan FEB dulu. hahah bole?
-
-
-
-
-
Sebenarnye dah lama giha tak lepak ngan kawan2 lama.
so aritu berkesempatan la berjumpa sesama rakan.
memang rindu giler..

Arda- dah lama tak jumpa (bulan feb dulu la)
Mawar- sejak balik dr Dubai, tros duduk JB. lagi susah nk jumpa.
Mamar & Aid & Ieka - Jumpa time jamming kat studio je.. kalo tak der jamming.. memang tak
jumpa.

haritu jadual penuh bersama rakan2.
dari tgh hari sampai la ke tengah malam :P


Pegi teman arda memanah bf nye! haha

Pastu makan beramai2 dekat Popaye!

Makan Lagi..

Agak2 dah kenyang tu bergerak pule ke Studio.. lepak2 sana kejap sementara menunggu time nk pg karoke.. hehuhu

Arda: Lamanye nk tunggu karoke.. Ape kate kita jam selagu dua?
Mamat: iye tak ye juge.. kemonnn!!
hahah (dialog buatan sendri)


Muahaha.. jaming selagu dua dulu... lupa plak lagu ape.. Taylor Swift kot. haha

Hah! Last acara adalah karoke!!! hahahah
Lagu dlm senarai : Memori daun pisang kah kah kah...


Bye!

Wednesday, May 18, 2011

Sebulan tanpa entry baru.

yeahhh..

kadang2 sibuk..
kadang2 takder masa..
kadang2 teringat.. tapi tak sempat..
kadang nk type dah.. tetiba ada hal plak..
kadang2 MALAS yg lebih.. huhuhu..

skang ni memang byk hal tak sempat nk hupdate..
byk citer terkumpul nk share.. byk tempat LEPAK-LEPAK yg best
tak sempat nk share..

nnti giha akan hupdate tau.. ehehehe

Friday, March 11, 2011

Lepak - Lepak di Restaurant Zam Zam Sec 9, Shah Alam.


Salam semuaaaaaaa.. :P
korang pernah dengar tak nama restauran ni? Zam zam ala kazam!!
heheh restauran ni dengar nama pun dah tau masakan apakan? mesti la masakan arab.
pergh.. memang layan makan kat sini.

actually dah lama teringin nk makan kat sini sejak mula bukak tahun lepas.. tapi asik tak berkesempatan je.. pastu kebetulan mak ayah dtg shah alam..
kitorang bawak la dorang mkn kat sana.

dari segi menu memang sepatah gua tak paham!
tapi sebaik ada translate to english. huhu
waiter pun ada yg ckp melayu walaupun rupa mcm org arab (trained kot)

okeh.. konsep makan kat sini ialah, kalo kita order nasi, dia tanya berapa orang (means bape set), sebab apa nk tau??

*
*
*
*
*
*




haaaaaaaaaaaa... amik ko! dia satukan semua tu dalam 1 dulang. Besar punya!!
kakaka.
menarik tak? memang menarik!!
Nasi dia memang lembut.. rasanye kalo mkn nasi saja pun dah okay.
So kalo korang order nasi with ayam.. or nasi with kambing.. dia satukan je semua tu.


Tak cukup dengan nasik tu, kitorang order plak ayam sekor nih,
huhuh.. ayam dia lembut je.. memang best la..




Untuk kelainan, my brother pg order Tukish Tea. hahahaha..
langsung tak bole minum.. bau pun tak tahan.. pekat sangat.
terpaksa tukar coffe biasa je. hahaha..



Sedang leka makan sambil memuji kesedapan makanan itew..
tanpa disedari, licin sedulang!! hahaha



Alhamdulilah.. kami pun kenyang..
Harga amat berpatutan. Standard harga makanan luar negara la..
Berbaloi la daripada beli burger A&W!!
Kalo restaurant ni buat tag line A&W baru sesuai!!
Suka kannye??! Ganda kannye!!


Saturday, March 5, 2011

Lepak - lepak di blog Shawl Jungle



yehaaaaaaaaaa.. salam semua
dok bosan2 ni.. pastu teringat lak pasal adik sedara giha yg cute nih..
so godek2 la kat blog beliau.. ada jual tudung rupanyee...
murah lagi tu.. semurah 7 hengget!! btol tak tipu..

cer ushar blog beliau :P
kalo bekenan tu,, sila le beli. hehehe :P


Monday, February 28, 2011

Lepak- lepak dia A&W sebelah petronas seksyen 7, shah alam


Salammm semuaaaaaaaaaaa!!! :P

giler lama giha tak hupdate blog nih.
bz ngan blog masak je memanjang :P
disebabkan hari ni terlalu tak puas hati..
terpaksa giha hupdate blog nih.
heheh bukan ape..

tadi balik keje lapar tak hingat..
pastu singgah a&w nk mkn burger baru tu
Double Fortune Burger.
yg popular dengan iklan tag line "Sukakannye?? Gandakannye!!"


giha google je gambar nih.

burger ni memang sedap coz giha penah beli kat a&w tepi highway batu 3, shah alam.
masa tu lapar tahap gaban n tapau, so tak perasan sangat isi dlam dia.

hari ni bekesempatan mkn kat dlm restoran tu,
so giha pun bukak burger tu satu2.. gilerrrrrrrrrrr ko punya burger!!



rasa mcm burger utk tong sampah makan!!
gua fedup btol la dengan cara mcm nih, ko iklan gempak2
gambar iklan tu kalau bole sampai nk tejatuh2 burger tu disebabkan
kepadatan isi dan sosnye.

korang bole bayang kan tak ni satu cara menipu pengguna
giha rasa tertipu :(

pastu dengan rasa sopan dan tatatertibnye, giha panggil pekerja a&w tu nk tanya memang cara susun burger ni mcm ni ke? memang sos lada hitam dia tu letak ciput2 mcm tu ke?
memang mcm ni ke Double Fortune Burger tu azali nye?

dan semua jawapan pekerja itu adalah: iye!


Tuesday, January 18, 2011

Lepak Lepak sambil mengajar Supik Solat




hehe. cute tak?
Alhamdulillah.. si supik kecik2 lagi nk belajar solat.
umur dia skang nih nk masuk 5 tahun.
asal maghrib je, dia usung telekung dia nk solat.



Kusyuk berdoa.. heheh





Lepak Lepak di FunFair Seksyen 13


yehaaaaaaaaaaaaaa...
lepak2 dekat funfair? hahaha
gile lama tak pg funfair, zaman kecik2 dlu ade gak la pg.
dah sebulan lebih funfair tu tepacak kat stadium s.alam
ktorang pas mkn mlm takder arah tujuan disamping si supik
bising2 nk pg singgah, jadi kitorang pun terpaksa la
menyinggahkan diri ke Funfair!! hehehe

Yang paling seronok siapa??
si supik sasha la.. abes semua game dia nk cuba
hahaha budak2 biasalah..
tapi kitorang rasa mcm seronak plak! ahhaha


Saturday, January 15, 2011

Lepak Lepak di kampung mengacau Dato' K mencuci kereta.


Haha.. petang pada hari yg berkenaan, iaitu selepas Nani diijab kabul,
giha dengan my adik telah 'Membantu' boboy aka Dato' K(edekut) mencuci kereta.
hahahaha cuci kereta sambil abang giha yg mempunyai
camera yg canggih membantu capture picture kitorang.
hahahahahha so jadi model sekejap la kitorang nih.
hehehhe

Gaya seorang Dato' K(edekut)

Gaya seorang model Honda. haha

Gaya seorang model berbaju kurung

Acah-acah poyo mcm model. Model KAMPUNG! haha

Friday, January 14, 2011

Lepak Lepak di Kenduri Kawen Adikku Nanie :p




Selamat Pengantin Baru kepada Nanie n husband.
Actually dah lama dah kenduri nih, baru sekarang sempat nk post.
hehehe bz konon :P tapi takder la lama sangat, 26/12/2010 ari tu :P

Nanie ni kawan sepermainan ku dari kecik.
main mak-mak sama2
ngumpat anak jiran sebelah kanan sama2
jiran selang sebuat rumah belah kiri la katakan. huhu
giha memang anggap dia mcm adik sendri
tak sangka adikku ni dah kawen.
akak mu yg *MUDA ni masih single.


hahahaaahahhahahahahha..

my mom cukur jambul anak sedara Nani

My sis pun nk cukur jugak! haha

Pengantin yg sporting, hehe

Orang2 kuat dekat kenduri di kampung

Selamat menjadi isteri orang :P

haha mcm biasa la, kalau pg kenduri orang, mesti ada yg tanya soalan PANAS! PANAS! PANAS!
haha korang pun mesti dah bole bayangkan soklannye kan?
haha

Tuesday, January 4, 2011

Lepak Lepak di Majlis Jamuan Akhir Tahun Office - Kelana Jaya.


hehe.. makan-makan time.
kemain semangat budak2 KJ ni kalau bab makan.
hahah lebih2 lagi si SUE. ahaks!
beberapa hari sebelom tu office giha dekat I-city ada buat makan2.
1/1/11 hari tu office giha dekat K.Jaya pulak ada buat majlis makan2
haha untung mak labu!
makan2 ni bersumber kan dari modal Mr Koh - IT Specialist kitorang
disamping sumbangan ikhlas dari rakan2 yg lain :P

Nak kene senaraikan ke apa yg diorang sponsor/hasilkan?
kene. nanti dorang marah! haha
okey la ...

Big Sponsor: Mr Koh
Mee Kari Hari-Hari Mau- Giha
Laksa Lazat - Maz
Mee Goreng Sedap/KFC/Coklat- Kak Fuziah
Buah-Buahan Segar Sangat - Sue
Tart Telor Berkotak Cantik - Mimie
Curry Puff Ikea Redah Jam - Hass
Jajan Penyedap Rasa - Farah
Air Pengurang Dahaga - Wan Ahmad




Monday, January 3, 2011

Lepak lepak Menyambut Tahun Baru 2011 - I-city


Happy New Year 2011!!!!!!
hehe selepas kitorang melantak dekat padang dataran shah alam,
kitorang pun menggerakkan diri ke I-city. masa tu lebih kurang pukul 10.30PM
mcm biasa la.. bile kita menggerak ke tempat tumpuan orang ramai..
mesti la jalan jam tak hengat!!
nk ikutkan dari dataran ke i-city hari biasa lebih kurang 10 minit je.
huhu tak pasal2 kitorang sangkut jam lebih dari 1 jam lebih.
sampai kat i-city ngam2 pukul 11.50PM.
kitorang lepak kat lereng bukit bersama camera masing2
huhu. camera canggih abg2 giha laa..
giha guna camera HP je. hahah

abes je bunga api.. (5 minit je bunga api show)
kitorang teros masuk kereta balik umah..
balik umah amik masa 15minit je (hari biasa)
tapi mlm tu lebih kurang 1jam :P
hahaha bebulu je brother2 giha. hahaha
kesimpulannye redah jalan selama 3jam, semata2 utk 5 minit. hahaha

so korang leh bezakan gambar 1 & 2,3 :P

1- taken by my bro :P

2- Taken by my HP

3- Taken by my HP

video
Recorded by my HP ( dah semua orang tangkap gambar je.. giha pun rakam la :P)

selamat melayan :P

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...