Monday, December 14, 2009

Hati-hati wahai kawanku

Ni nak mai habaq ni.. kebelakangan ni aku selalu dengar citer pasal rompakan, ragut, pukau, samun, pecah kete kat tv waima surat khabar..

Tup2 bende2 ni semua berlaku dekat ngan org sekeliling aku.
First, pagi tadi masa ondaway g keje kawan aku ckp, dia parking kete kat OU, lebih kurang sejam semalam. dia tinggalkan 1 laptop dlm kete, 1 lg dia bawak pegi, pastu dia tinggalkan handbag. Lepas shoping dia pun tgk kereta mcm kene kopak, duit cash RM600 + hp motorola + laptop. yg paling pelik, laptop tgl kat dlm but keta.. mcm mana org tu tau? buat laporan kat guard dorang mcm tanak tolng. mintak tgk cctv pun dorang tak layan. Polis ckp skang ni org ada alat canggih nk kesan gajet dlm keta. penjahat ni scan je keta tu.. dah tau ada gajet or tidak.. berhati2 la wahai kamu semua.. :(

Second, aku sampai je ofis, kawan aku ckp boyfren dia nye kete kene pecah kat depan kedai mkn. penjahat tu pecahkan cermin belakang keta coz nampak ada beg kat seat belakang.
acctually bag tu isik makan yg dorang tapau pg genting je. maybe perompak tu igt ada laptop.
walaupun takder apa yg dia curi oleh perompak tu, penin gak kepala nk ganti cermin kete.
Apa2 pun jgn sewenangnya letak bag dlam kete.. kalau bole sorok2 sket kat bawah seat tu.

Third, kawan aku lg sorang menyampuk plak, dia ckp mlm kemarin bf kwan aku (wana) kene pukau. Terbang rm800. cerita nye dorang duduk dlm kete, if tak silap kat traffic light tak sure kat mana ntah.. then ada mamat indon ni ketuk tingkap. pastu bf ni bukak la.. pastu mat endon ni mintak duit.. si bf ni pun bg je RM800. bole dikatakan mcm kene pukau plak.

Fourth, si wana ni tak dtg keje ari nih, igtkan dia ada prob pasal bf dia kene pukau, alih2 tadi aku msg dia, dia ckp kereta parents dia kene rompak plak! abes suma barang.. tak sure ape yg abes.. sok nk update ngan dia lagi.. perghhhh...

mcm2 hal berlaku.. jadi aku nk igtkan kat korang suma.. hati2 la ye.. aku pun mengingatkan kat dr sendri gak.. doakan yg baik2 je.. amin :P

Tuesday, December 8, 2009

Tonight Unplugged




Hehuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu.. hari sabtu aritu 5/12/2009 bertempat di Manys Cafe, Wangsa Maju, Hotsounds Studio ada organize satu gig tertutup. Actually at first plan, aku kene perform ngan rakan2 yg lain.. tpi disebabkan masa tak mengizinkan.. ke-bz-an semua org, tak sempat prektis, lagu tak siap, nk setel hal2 event lg and mcm2 hal lagi, jadi kami pun tk jadi perform.

Tapi dalam tak jadi perform tu, aku terpaksa menggantikan seseorang menjadi MC mlm tu.
hahahahhaha first time in my life jadi MC kt gig. hahah gua belasah je beb!! yang penting suma enjoy!! heheheh.

Suma band2 yg perform memang mantap!! Next event i'll make sure band aku pun akan perform gak! :P

Saturday, November 28, 2009

Selamat hari raya aidil adha

hehuuuuuuuuuuuuuuuuu...
raya lagi.. hehehe
tapi kali ni i tak balik kg.
kene keje plak hari raya nih.
bosan sungguh.

tapi dapat gak merasa nasi impit n rendang n kuah kacang
walaupun bukan dari tangan my mom sendiri.
rindunya rendang mak..
mak masak lemang kat kampung. perghh.. tak dpt rasa.
minta2 my sis bekalkan rendang n lemang dari kg..

SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA!!

Sunday, October 11, 2009

Selamat hari Raya

Its been a long time tht i didnt update my blog.
not to say tht im bz, but the internet broadband was borrowed by my bro.
ehehe.. maklumla cuti raya dia lama.. so bg dia guna kat kg.

I think blom terlambt lg nk ucapkan SELAMAT HARI RAYA.
ehhe seronok btol raya tahun ni.. maklum la dpt cuti seminggu..
nk mula keje pun mlas da..

tahun ni my mom buat kuih raya byk sekali.. maklumla baru beli oven.
exited sangat dia.. i pun ada tlg dia buat jugak.. ehhe
tahun ni takde pula buat rumah terbuka.. cuma kitorang ada buat bbq je.
itu pun da cukp seronok..
hehe nanti i update gambar raya..

Tuesday, September 8, 2009

I'm ALIVE!!!!

yeahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!
finally i sehat sepenuhnyaa..
Alhamdulillah.. beminggu2 rasa tak sehat
rasa hari ni mcm sehat sepenuhnya.

SELAMAT BERPUASA!!

Saturday, August 22, 2009

Selamat Berpuasa dan Selama Berbuka Puasa!! (DEMAM)


ramadhan datang lagi..
memang seronok bila ramadhan datang, sebab lepas tu bole raya sakan!!!
heheeh
tapi.. minggu ni memang tak best.

sebab apa? ermm.. masuk ari nih dah hari yg ke-5 aku demam.
mula2 batuk je. pastu guna mask. pastu tetiba plak badan jadi panas sejuk.
aku kalo demam memang suka duduk bawah celah ketiak mak aku..
kebetulan plak mak ada kat kajang, along jemput mak sebab mak tk sehat.
alih2 mak yg tak sehat jaga aku yg tak sehat jugak.

sampai ari nih pun aku masih tak sehat.
batuk tak henti2, semalam dari pg sampai mlm, apa saja yg aku mkn suma muntah balik.
waima aku minum teh o pun, aku leh muntah teh o ngan kepanasan nye skali.
family aku suh aku pg hospt kerajaan. aku refused. aku dah rasa mcm mana penat nye menunggu time aku kene denggi dlu. ini kan pula time ada wabak H1N1, lagi la ramai manusia kat sana.

aku just pg klinik biasa je. tapi masih tak sehat gak. aku takut jugak kalo aku kene wabak babi nih. sintom2 yg aku rasa cuma, demam panas sejuk, batuk, sakit sendi2, kadang mcm sesak nafas(tapi tak teruk), selsema skit je. Ya Allah jauhkan lah aku dari wabak ini.
tak silap aku H1N1 ni merebak dlm masa 7hari je, kemuadian akan meninggal dunia... skang aku dah demam hari yg ke 5. if dlm masa beberapa hari kehadapan nih aku takder tulis blog, aku harap korang faham laaa...

Thanks to my MOM n FAMILY yg jaga aku masa aku demam. tiada apa yg dpt membalas jasa anda semua. i love u all!!!

Wednesday, August 5, 2009

Dinner tonite!!


Dah 3 hari tekak ni rasa nk mkn asam pedas. baru mlm ni dpt masak..
puas rasanya dpt masak asam pedas, hehe kalo gua yg masak, da tentunya sedappp..
hahaaha.. sape nk puji lg.. diri sendri je la.. sebab sendri masak, sendri mkn, sendri angkat bakul..
ahhahahahaha.

Tuesday, August 4, 2009

Putrajaya

Penat gilerr.. minggu ni balik kg.. ada kenduri.. pastu ada masak lemang n everythg.
angah pesan lemang bawak pg putrajaya. dia ada bukak booth jual makanan kat putrajaya
sempena karnival flora ape ntah kat sana. so igt nk singgah antar lemang je.. dlm kul 6ptg sampai putrajaya, sampai2 sana tgk mcm menarik je tempat dia. ada mcm2 bunga, mcm2 kedai mkn, mcm2 gerai buahan, ada petunjukan hot air balloon n etc.


gayat sebentar!! hahaha.. memula igt nk tgk2 je.. pastu tlg skit2 my kakak ipar kat gerai.. tup tup.. tertolong byk pulaks. hahaah jual mkanan tak ingat dunia sampai kul 11 mlm. huhu
penat gilerrrrrr!!! but best! seronok pulak meniaga. org ramai dtg beli, duit pun byk masuk..
hahahaha.. enjoy gile mlm tu. igt tanak balik.. tapi esoknye nk keje hari senin.. tepaksa gak balik.
nanti hari cuti i'll come back to lepak2 kat gerai my bro. coz karnival tu sampai hujung minggu nih.. mari dtg beramai2!!!.ehhe







Wednesday, July 29, 2009

Terung??



Makanan mlm ini..... Terung black pepper.
Makan nasi putih dengan terung black pepper dengan serunding daging.
cuba la rasa.. cuba masak.. sesuai utk selera time besahur sempena ramadhan
akan datang.. ehheh..

Bahan- bahan:


Terung

Garam

Kunyit

Serbuk black pepper


Gaulkan semua bahan2, perap seketika. kemudian goreng.

BEMINYAK?? ahhaha itu yg terbaik!!!





Anda suka makan terung? Teruskan makan sayur kegemaran anda itu. Ini kerana, kajian menunjukkan bahawa terong mengandungi striknin, skopolamin, skopoletin dan skoparon yang boleh menghindari serangan sawan, gugup atau kekejangan saraf.Kajian di Jepun menunjukkan, jus terung boleh menekankan kerosakan pada sel-sel dengan penyimpangan kromosom sebagai petanda adanya kanser. Kandungan tripisin (protease) adalah inhibitor atau penghapus zat yang menyebabkan kanser.

Tuesday, July 28, 2009

Dinner Last Nite





Malam tadi kul 10.30 lapar pulak.. takde apa mkn yg bole di mkn melainkan meggi.

arghh.. bosan la asik megi je.. tapi apekan daya.. tiada pilihan.. so tercipta la meggi goreng..

hehehe.. best jugak!! haha puji masakan sendri.. :P
siap hiasan2 lagi tu!! huhu



Hahaha.. Funny Face!!











bosan sambil2 menunggu turn.. so ini la jadinya.. ahhaha








Monday, July 27, 2009

Demam + sakit tekak + selsema

Takde ape nk di updatekan minggu nih,
demam da dekat seminggu.
maklumla cuaca skang ni tak menentu..
tambah plak ngan mkn buah2 kat kg, lg la betambah
ermmm.. .

Tuesday, July 14, 2009

Prektis lagu baru!!

(sms)

Mamat: Dtg studio jamming mlm nih.. kitorang free sangat2 mlm nih!!

huh!! ape lagi. dengan pantas kilat aku reply

Ninie: Pas keje aku pg studio!! huhu











prektis lagu baru!! perghh.. bole tahan gak rock lagu baru nih!!

My Bestfriend in the Bigger Day

Selamat Pengantin Baru buat AJUE & WAN!!!
bestfriend since sekolah rendah untill now.. love u friend!






Wednesday, July 1, 2009

Dinner Tonite!!!

Requested by kak shasha.. mempersembahkn...
gulai nenas ikan masin
sungguh menyelerakan mkanan mlm ini.
tinjau kat dapur tgk kak shasha tambah lauk 2 kali. hahaha.

Tuesday, June 30, 2009

Dinner Last nite!


Actually tak tau nk mkn apa mlm tadi.. nk g kedai malas..
so teringat ada instant spageti carbonara dlm alamari.. ape lagi..
huhuh.. n the special thing is... spageti carbonara + serunding daging..
huhu not bad.. suke plak mkn mcm nih.. maklum la.. carbonara tak pedas..
so letak serunding.. jadi la pedas.. anak n9 la katokan!!
hehehehe

My friend in coma ~3 (FINAL)

what can i say, god love him more :(
i got msg this morning Adrian Serino passed away
my body felt like panas n sejuk rasa nk demam.
if im feeling like this, how about his mommy, his daddy, family n his lovely girlfriend??
thank god! i sempat jumpa dia last nite for the very very last time.
May god bless u ADRIAN SERINO.. R.I.P :(

Monday, June 29, 2009

Musim buah


hohohoho.. balik kg minggu lepas

maklum la musim buah sekarang nih!
kutip buah simpan dalam bakul, bawak balik KJ.
huhu..

My Friend in coma ~ 2

If possible i want to see adrian by today .

His brain is not functioning anymore and

doctor says worse come to worse he will

take away the life support.

oh my!!.. :(

Sunday, June 21, 2009

My friend in coma :(

berita yg paling menyedihkan dlm minggu ini ..
i got msg frm my friends:

Maz: Ninie, andy xcident. trk. da kat hospital sg buloh.

Hozey: adrian got car excident n dia tercampak keluar dr kereta, parah dkt kepala dia, skrg kt icu operate.

Joanna: Let us all pray for adrian serino for a quicker recovery no matter what culture and religion, we pray in our ways for him. hopefully he will showered with our prayers and he will be ok soon, may god blee him.

adrian serino/andy (sabahan) adalah kawan i yg sangat baik. rasa mcm tak bole terima apa yg sedang berlaku dekat dia sekarang nih.. sehingga hari ni masuk hari ke-7 dia koma dekat hospital. doktor potong tengkorak bahagian dahi sebesar 3jari, coz ada darah beku.
walau pun kami tak sama agama, tapi i tetap doakan dia.
semalam i pg melawat dia kat hospital, sedih hampir menitiskan air mata, but i hv to be strong
infrnt of him.
actually, adrian tgh bawak kereta, then tayar kereta meletop, so tak dpt kawal kereta, then terbabas, lalu adrian tercampak keluar dr kereta.. sangat sian... :(

if u all refer to my first post, adrian yg tgh main gitar pakai baju warna putih tuh.
n dia la yg koyakkan seluar jeans i tuh!
hanya kenangan bersama adrian..

Samseng!!

just back frm lepak at kelana jaya. what a shock!! tgh layan kepak ayam madu tepi jalan, tetiba ada cina gadoh2 bawak samurai ngan kayu. acara kejar mengejar berlaku di depan dan belakang aku.. im speechless!! menggigil satu badan.. pastu polis dtg, acara kejar mengejar ngan polis plak.. last2 kene tangkap.. huhhh!!
Hanya tuhan je yg tau perasaan i tht time..

Lama tak update!!

wahhhhhh..lama gile tak update blog rasanya..
kehidupan penuh dgn kebizian.. dan ada byk cerita nak share nih.
tapi byk yg dah lupa plak..
hehe..tkpe.. nanti bleh update lagi

Thursday, May 28, 2009

Barca menang!!

So the result is BARCA!!!
hahahaha.. walopun MU kalah
atleast dpt gak pg ke FINAL
kan?? kan?? (pujuk diri sendri)
aku redhaa je..

Wednesday, May 27, 2009

Man U vs Barca




haaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...
rasa2 sape menang? ofkos la i pilih MU
go! go! MU.. hehe

Saturday, May 23, 2009

SEdiH..

arghhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh!!!!!.. tensen nye aku smalam..

sluar jeans kesayangan aku koyak mcm org sakai.. adoii

sluar tu memang semula jadi dari aku beli koyak skit2 je bg nampak rock!!

pastu ada sorang yg bijaksana pegi koyakkan lg..
tapi kawan aku tu rasa besalah gak, ahha padan muka die!! heheh

arghhhhh!!! gilerrrr tensen aku.. nk marah kang mcm budak2 plak

tapi tu la hakikat dia.. aku sedih coz tu sluar kesayangan aku

sluar 'rezki', hahaha skang da tak nampak rock.. tapi nampak mcm sluar

org sakai.. sebaik kawan aku pujuk,, aku nampak lagi rock dengan suar tu.. ahhaha


tgk tuu... sebelah kiri tu koyak yg asal.. yg sebelah kanan tu selepas dikoyakkan

ape2 pun aku tetap akan pakai suar tu jugak!

Wednesday, May 20, 2009

bubur kacang hijau


pukul 10.25pm, bubur kacang hijau siap!!

hahaha mkn tgh mlm plak.. hehe :D

Dinner tonite


makan jagung je mlm nih..
hehehehe
diet? ahahahahah
takde makne diet!!

HoHo

huhuh.. tak tau nk citer pasal ape ari nih
segala belaku mcm biasa je..
hahah
tak sbar nk tunggu ari sabtu & ahad nih..
sabtu jaming kat studio.. ada lgu baru lg.. hehe
ahad ada jaming kat ofis lg..
hahaha
papehal aku upload video.. hehe
bak kata supervisor aku.. 'Konsert Migrain'!!

hahahahahahahahahaha



Oppsss!! potong rambut depan??

hahahaah..

Monday, May 18, 2009

Makan Time!!















3pm already!!
its time to eat!!
ordered frm kelana jaya delivery services
just call n wait for delivery within 30 mnts.
the price n taste superb!!
delivery charge Rm1!!
im not joking!! hehe
makan dluuuuuuuuuuuuuuuuu!!!


special set (RM7) :

Nasi
Ikan masak asam pedas
Keropok
Telur hancur
Timun
Belacan

Kampung

haa.. sambung yg tadi pasal kat kg..
full giler jadual kat kg smalam.. kitorang memang rancang nk balik kg sambut hari ulang tahun perkahwinan mak & ayah.. sambut birthday mak.. sambut hari ibu & ayah. pg2 ahad kitorang ready masak nasik lemak dgn ayam berempah. aku plak buat nonat (donut). rebus jagung. pas packing barang.. kitorang betolak pg
jeram serting ulu yg air dia tak berapa nk dalam.. tak jernih.. tak laju.. tak bersih.. mcm2 tak lg la.. hahaha, tapi disebabkan cuaca terlalu panas..so kitorang pg jugak kat jeram tu..

pas mandi manda..kitorang siap2 pg balik kg mak kat Bahau. lepak2 kat kg.. makan buah mangga.. pergh.. best gile..byk mangga..
pastu jumpa ngan moyang.. kesian ngan moyang.. tak berapa sehat.. maklum la
umur pun da hampir 105 tahun. mintak2 umur dia dipanjangkan lg..
pastu makan mangga lg. mangga dan mangga lg. haha
pastu perot da kenyang ngan mangga, kitorang g shopping barang2 dapur mak plak.
hahah memang penat gle. pastu perot lapar.. kitorang pg pizza hut, belanja mak & ayah.
kitorang order pizza baru yg ada udang tu.. nampak mcm best je.. tpi aku tak mkn.. coz aku tak
makan udang.. haha.. pas mkn2 ujan turun dengan lebatnya. tapi kitorang redahh je balik umah.
time tu jam pun da pukul 7pm.
tapi spoil laa apan kene balik KL mlm tu gak. so aku packing2 barang nk balik KL.
Mangga yg aku amik kat kg tadi tidak dilupakan.. hehehe
pastu gerak balik KL kul 8.30 sampai kul 11.00.. lama gile.. coz bawak kete slow.. ujan lebat dari
kampung sampai KL. sesampai je kat umah aku.. tak pikir byk..tak kemas barang2.. tros tido.
tau2 je dah kul 11pg arini.... hahahaha.

Its Monday again..

fuhh.. today is monday n lazy day.. im pretty sure everybody hates monday. haha.
ari ni tak keje duk umah aje.. penat balik dr kg mlm tadi.
bestnye lepak kg.. maklumlah da lama tak balik nogori.. hehe

memula rancang nk balik kg ari jumaat..tapi ada beberapa problem yg tak dpt dielakkan..
so balik kg ari sabtu petang.
as usual hari sabtu pagi adalah hari Jamming sedunia bg aku.. so suma org dah tau..
ateh plak sibuk2 suh jaga anak dia.. kalo hari lain bleh la aku tlg.. if saturday.. sorry.. thts my day.. huhu... start jaming kul 10.30 pagi sampai 4 ptg.. maklumlah jaming FREE bleh la lama2.. haha. byk gak lagu jaming aritu.. prektis lagu baru.. heheh nanti da siap aku upload kat sini.
ni lagu Gadisku - Amy Search, ni memang lagu wajib..tiap2 minggu bawak lagu nih..
naik muntah!! haha. tapi tak full la coz bateri hp aku pun da kong.. main pun da hancuss gile
coz jari da penat men byk lgu.. haha walaupun tak best korang layan je.. hehe

video

Sunday, May 10, 2009

Working On Sunday

What a boring day today.. working on sunday..
Nahh!! this is the funny + stupid thing tht my frens n me
doing while boring working on sunday..
layannnnzzz!!!


video

Oh! im the one who's handling the camera.. haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...