Friday, December 24, 2010

Lepak - Lepak di Pasar Tani Sek 7



hahah saspen.. saspen..

hari rabu ari tu, giha pg pasar beli sayur2 dan ikan. giha pegi gerai yg jual sayur, pilih2 sayur sambil gayut dengan adik giha.
(nk suruh dia msak nasik n kemas dapur kat umah) giha pun pilih la .. kobis (suku), pucuk paku seikat, siew pak choi seikat, serai seikat,..pas kira2. makcik tu ckp RM8.50. errkk!! memang mahal ke sayur kat pasar? bukan ape giha selalu beli sayur kat tesco,hero,giant je.. murah pulak tu.. konon2 nk g pasar bole dpt lagi murah!
hahahhaha bagi giha sangat giler sayur2 je harga RM8.50. tapi tak tau la kalau itu memang harga pasaran sebenar. :)


Lepas beli sayur, giha pegi gerai ikan. tengok kat tanda harga, IKAN KEMBONG sekilo RM5.00.
Murahhh! giha pun amik la 3 ekor je. sebab bajet nk mkn utk mlm je. pastu timbang semuanye
1/2 kilo. (dlm hati mesti dlm RM 2.50 je. huhu). pastu pakcik tu ckp, 5 hengget dik!
erkk.. giha tercengang lagi sekali! bapak mahal! tapi ngomel dlm hati je. (biasanye giha akan melenting bab2 mcm nih.. tapi nape ntah bole buat rilek je time tu). byr 5 hengget, giha trus blah.

Sampai rumah duduk kat sofa, penat la katakan. carik henpon. carik dalam beg. takder.
carik atas meja. takder. carik dalam kreta. takder. arghhy!! tensi.. tensi..
pusing2, ulang alik ruang tamu, dapur, kereta. tak jumpa gak. paling giha tadi gayut ngan adik kat pasar jual sayur. aikk!! takkan henpon giha tinggal kat sana.
keadaan mula resah... sambil gelabah ayam. bukak laptop. bukak internet. bukak facebook.
hahaha trus PM abang giha suh call henpon. dia tak balas. PM si Ajue plak. suh call henpon.
dia tak balas gak. ahhhhhhhhhhhhh.. (bepeluh2)
lastly PM Maz, dia pun call laa..


nak di jadikan cerita... masa dia call tu, abg giha pun tengah call gak. hahha
line dah clash. huhu
pastu Maz ckp, henpon ko tak dpt call, mcm kene tutup/engage (tak igt dah ape maz ckp haha)
hahahhaha itu perkara biasa orang buat kalau curi henpon, mesti padam dlu. btol tak?
ape lagi.. bepeluh giha. henpon tu bukan mahal pun. cuma ada nombor2 penting dlm tu je. :P
pastu suh maz try sekali lg, sambil giha masuk kreta carik.

Muahahahahhahahaha saspen yg tak hengat!! Rupa-rupanya, henpon giha dekat celah seat kreta. siap silent lagi! huh! gelak sendri je giha. hahahha


Maz ckp Ikan Kembong sekilo RM10. patut la pakcik tu charge giha 5hengget sebb 1/2 kilo.
Kuang ajar pakcik tu tipu harga!!! Grrr!!





8 comments:

O'gosh said...

huhu..kalau saya dah gado dah ngan pakcik tu...

giha lalala said...

ntah.. tetiba plak mood baek time tu.
selalu nye memang giha sound je manusia2 mcm tu. hehhe

Lulu caldina said...

melekat terlekat...
ekeke...
Hai Giha..


http://lulu-pages.blogspot.com/2010/12/jom-lepak-bersama-giha-lalala.html

KAMARULZAMAN NORDIN said...

tanam sayur sendiri la blakang rumah, bela ikan kembong sendiri tepi rumah...x payah bayar..wahahaha...

tp kes misplace fon tu aku pon bnyak mengalaminyer...normally slalu ingt tertinggal atau kene rembat..letih wo!

giha lalala said...

ciklulu: thanks share my blog:P

kamarul: kene brenti keje la aku kalau nk tanam sayur n bele ikan. haha

misplace hp ni kes pertama aku. sebab tu kalut semacam. haha

-telordibasuh- said...

giha laen kali nak ikang murah awal2 pagi g tepi pantai tau tunggu nelayan balik...hhehe..time tu ikang cukup murah hehee

-telordibasuh- said...

giha laen kali nak ikang murah awal2 pagi g tepi pantai tau tunggu nelayan balik...hhehe..time tu ikang cukup murah hehee

giha lalala said...

hahahah.. semata2 nk ikan murah.. kene kluar modal beratus2 dlu isi minyak keto pg ganu. haha

sanggup den boli ikan mahal! huhu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...