Saturday, August 22, 2009

Selamat Berpuasa dan Selama Berbuka Puasa!! (DEMAM)


ramadhan datang lagi..
memang seronok bila ramadhan datang, sebab lepas tu bole raya sakan!!!
heheeh
tapi.. minggu ni memang tak best.

sebab apa? ermm.. masuk ari nih dah hari yg ke-5 aku demam.
mula2 batuk je. pastu guna mask. pastu tetiba plak badan jadi panas sejuk.
aku kalo demam memang suka duduk bawah celah ketiak mak aku..
kebetulan plak mak ada kat kajang, along jemput mak sebab mak tk sehat.
alih2 mak yg tak sehat jaga aku yg tak sehat jugak.

sampai ari nih pun aku masih tak sehat.
batuk tak henti2, semalam dari pg sampai mlm, apa saja yg aku mkn suma muntah balik.
waima aku minum teh o pun, aku leh muntah teh o ngan kepanasan nye skali.
family aku suh aku pg hospt kerajaan. aku refused. aku dah rasa mcm mana penat nye menunggu time aku kene denggi dlu. ini kan pula time ada wabak H1N1, lagi la ramai manusia kat sana.

aku just pg klinik biasa je. tapi masih tak sehat gak. aku takut jugak kalo aku kene wabak babi nih. sintom2 yg aku rasa cuma, demam panas sejuk, batuk, sakit sendi2, kadang mcm sesak nafas(tapi tak teruk), selsema skit je. Ya Allah jauhkan lah aku dari wabak ini.
tak silap aku H1N1 ni merebak dlm masa 7hari je, kemuadian akan meninggal dunia... skang aku dah demam hari yg ke 5. if dlm masa beberapa hari kehadapan nih aku takder tulis blog, aku harap korang faham laaa...

Thanks to my MOM n FAMILY yg jaga aku masa aku demam. tiada apa yg dpt membalas jasa anda semua. i love u all!!!

2 comments:

ag said...

adoii apo yg ko merapu nih giha oiii...tak ado apo lah nih yg pikir bukan nih napo....??adoiiyaiii

Rahman,Ahchong,Muniandy said...

salam ziarah,
apakhabar?
ETIKA TELEPON>utk renungan u

I dapat lawak talipon dalam e-mel. Mungkin ini cara nak kenakan pemanggil yang tidak tahu etika talipon:

1. Pemanggil: Helo, May I speak to bedah please?
Jawapan: Maap. Sini bukan balai polis.

2. Pemanggil: Helo, siapa disana?
Jawapan: Entah. Saya kat sini, mane le saya tau sape kat sane..

3. Pemanggil: Helo, boleh saya bercakap dengan bapak awak?
Jawapan: Nak cakap cakap je ler. Buat ape tanye saya.

4. Pemanggil: Helo, boleh sambungkan ke nombor 323?
Jawapan: Maaf cik, nombor tak boleh disambung, hanye boleh dicampur, tolak, kali dan bagi.

5. Pemanggil: Helo, mak ade rumah?
Jawapan: Mak tak ada rumah. Bapak ada. Pasal rumah ni bapak yang beli.

7. Pemanggil: Helo, saya bercakap dengan Siti?
Jawapan: Maap, nombor yang anda dail tidak mahu memberikan perkhidmatannye ... time kacih.

8. Pemanggil: Helo, tolong panggilkan Samad. Saya nak bercakap dengannye.
Jawapan: Sila panggil sendiri. Saya sibuk. Maaf.

9. Pemanggil: Heloooo ...
Jawapan: Helo. Pusat sakit mental di sini. Anda ingin mendaftar?

10. Pemanggil: Helo, saya nak tumpang bertanya...
Jawapan: Maaf. Ini bukan kaunter pertanyaan.

11. Pemanggil: Helo, betul ke ini nombor 3234412?
Jawapan: Sila dail sekali lagi. Kalau saya masih menjawab betul le tu.

12. Pemanggil: Assalammualaikum...
Jawapan: Waalaikummussalam ...(tupp!..terus letak tepon. Hanya untuk wajib jawab)

jgn marah k.saja seronok2 nak share dgn u.tq

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...