Friday, August 27, 2010

Artikel... Mengapa Yahudi Bijak?

Ada satu article menarik gua nk share dekat sini.. sangat menarik.. tapi bile sebut perkataan yahudi boleh jadi ramai yg jelik n benci.. apa kata kali ni kita buka minda kita skit dan bagi ruang utk kita mengetahui sesuatu info yg bernas.. article ni takde kaitan dengan politik + agama + bangsa.. hanya pengetahuan am yg kadang2 kita tak perasan ianya ada sesuatu yg amat bermakna dan berguna,, :p

"Mengapa Yahudi Bijak?"

Hampir 70% perniagaan didunia dikuasai oleh kaum Yahudi, dari kosmetik, pakaian, pemakanan, senjata, perhotelan, perfileman di Hollywood dan sebagainya.....

article lanjut sile klik di sini :P panjang sangat.. tapi pesanan gua.. kita cuba amik apa yg baik dan masih boleh diterima akal sahaje! peace!!

1 comment:

Mizi a.k.a SKELERTOR said...

dalam Al-Quran pun dah termaktub dlm mengatakan kaum Yahudi adalah kaum yg paling pandai skali

kenapa?? sbb tu ujian utk kite and smpi skang umat islam tak lulus2 ujian tu. kite lulus once dl time zaman Kulafah Al-Rasyidin tp kite gagal blk selepas tu n smpi skang n never recovered back that lost

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...